Geef december een slinger!

Samen tekenen we tijdens de Raamtekenweken de langste raamslinger ter wereld!

Slinger je met ons mee?

Van 23 november t/m 18 december 2020 gaan de Raamtekenweken weer van start. Wij dagen jou, jouw vrienden, familie, buren en de rest van de wereld uit om de ramen van onze huizen, winkels en scholen op een feestelijke manier met elkaar te verbinden.

Samen maken we langste raamslinger ter wereld!

Meedoen met de Raamtekenweken 2020

Deelname is leuk en tegelijkertijd heel simpel: maak een mooie raamslinger, fotografeer deze en upload jouw raamslinger hier. Digitaal verbinden we alle raamslingers met elkaar, waardoor we samen de langste raamslinger van de wereld maken! Bovendien maak jij na het uploaden van jouw raamslinger kans op leuke prijzen. Meer informatie wordt hieronder op de pagina in stappen uitgelegd.

Nog niet helemaal duidelijk hoe je zo'n mooie raamslinger maakt? Kijk dan de tutorials van Cynthia Vertessen en Karin Luttenberg in stap 3! Vergeet je niet jouw raamslinger met de rest van de wereld te delen met de hashtag #raamtekenweken?

Stap 1 - Ontwerp raamtekening

Ontwerp jouw raamtekening

Het excuus 'ik kan niet tekenen' gaat bij het maken van een raamtekening absoluut niet op. Met een duidelijk sjabloon kan namelijk iedereen een prachtige raamtekening maken. Heb je er moeite mee uit de losse pols te tekenen? Dan is het belangrijk dat je een duidelijk ontwerp hebt. Wij helpen jou graag op weg met het maken van een mooie raamtekening!

Raamtekening sjablonen

Geef jij december een slinger of ga je toch voor een andere raamtekening? Wij hebben raamtekeningen in veel verschillende december thema's, zoals sinterklaas, winter en kerst. Alle sjablonen zijn gratis te downloaden, zodat je ze na het printen meteen kunt gebruiken! En ken je de template generator al? Hiermee maak je eenvoudig een sjabloon van een door jou gekozen afbeelding of foto. Genoeg keuze dus! Ga snel aan de slag met jouw raamtekening. 

 

Stap 2 - Kies de juiste krijtstift

edding krijtstift

Alles wat je nodig hebt voor het maken van een raamtekening is een schoon raam en een goede krijtstift. De krijtstiften van edding bevatten vloeibaar krijt op waterbasis, waardoor je de raamtekening eenvoudig met een vochtige doek kunt verwijderen.

Op basis van jouw raamtekening ontwerp kun je de meest geschikte krijtstift selecteren. Kijk daarbij naar puntdikte van de krijtstift én in welke kleur(en) jij een raamtekening wilt maken. Heeft jouw raamtekening ontwerp fijne lijnen? Dan raden we de edding 4085 krijtstift aan voor jouw raamtekening! Als je een 'groffer' raamtekening ontwerp hebt, zou je ook de edding 4090 krijtstift kunnen gebruiken.

Ontdek welke krijtmarker het meest geschikt is voor jouw raamtekening!

Bekijk hier onze edding krijtstiften

Krijtstiften hier verkrijgbaar

De geschikte krijtstift gevonden? De edding krijtstiften zijn o.a. verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

Stap 3 - Aan de slag met raamtekening

Raamtekenen

Wanneer je jouw ontwerp en krijtstift bij de hand hebt, kun je starten met tekenen. Nog niet helemaal zeker van jouw raamteken-skills? Karin Luttenberg en Cynthia Vertessen laten je middels deze tutorials zien hoe zij een raamslinger maken én ze hebben nog een paar handige tips!

Stap 4 - Fotografeer

Fotografeer jouw raamtekening

Klaar met jouw raamtekening? Maak dan een duidelijke foto van jouw raamtekening. Je kunt het beste ’s avonds een foto maken (zonder flits), omdat je dan minder last hebt van zonlicht en weerspiegeling op het raam!

Fotografie tip

Fotografeer je een raamslinger? Om ervoor te zorgen dat alle raamslingers mooi met elkaar verbonden worden, kun je het beste iets extra ruimte rondom jouw raam mee fotograferen. Denk aan het kozijn en een stukje muur. Zo worden de huizen en slingers met elkaar verbonden. Zie het voorbeeld hiernaast. 

Maak een duidelijke foto van jouw raamtekening

Stap 5 - Foto uploaden

Uploaden raamtekening

Dit jaar willen we tijdens de raamtekenweken samen de langste raamslinger ter wereld maken! Doe jij mee? Upload dan nu jouw raamslinger via de knop hieronder. Na het uploaden van jouw raamslinger via onze website maak je kans op de geweldige prijzen! Meer informatie over jouw deelname vind je hier.

Stap 6 - Maak kans op leuke prijzen

Maak kans op leuke prijzen!

Wanneer je jouw raamslinger hebt geüpload, wordt deze toegevoegd aan de langste raamslinger ter wereld. Maar dat niet alleen… je dingt ook meteen mee naar één van de vele prijzen! Houd deze website in de gaten, volg ons via Facebook en Instagram of meld je aan voor de edding nieuwsbrief. Via deze kanalen worden de winnaars begin januari 2021 bekend gemaakt.

Prijzen Raamtekenweken 2020

Prijs-Raamtekenweken-Cocoonhuisjes

Cocoonhuisjes

1x midweek of weekend naar keuze t.w.v. € 500,-
Prijs-Raamtekenweken-Snowworld

Snowworld

4x een 2 uur skipas, inclusief materiaal t.w.v. € 188,-
Prijs-Raamtekenweken-Tefal CakeFactory

Tefal Cake Factory

1x Cake Factory van Tefal t.w.v. € 159,95
Prijs-Raamtekenweken-Johnny-Doodle

Johnny Doodle

1x een jaar lang gratis chocolade t.w.v. € 140,-
Prijs-Raamtekenweken-Vondels

Vondels

1x Vondels kerstballen pakket t.w.v. € 200,-
Prijs-Raamtekenweken-WONDR

WONDR

4 x 4 WONDR entree tickets t.w.v. € 80,-
Prijs-Raamtekenweken-Tefal-chef's-delight

Tefal Chef’s Delight

1x Tefal Chef’s Delight t.w.v. € 72,95
Prijs-Raamtekenweken-100procentNL

100% NL

10 x 100%NL Magazine jaarabonnement

#raamtekenweken

Wir setzen Cookies ein, um die Nutzung unserer Website zu analysieren. Deine Daten werden anonymisiert verarbeitet und nicht an Dritte weitergegeben. Einstellungen OK